Κωνσταντοπούλου Καλλιόπη

Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου, MD, MSC, MRCPsych

Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου, MD, MSC, MRCPsych

Σύμβουλος Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων

Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας

Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων

Ομάδες Balint

Στοιχεία επικοινωνίας

Συντονιστής σε

Αττική

Σύντομο βιογραφικό

Η Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το 2008 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2011, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής σχολής του Πανεπηστιμίου Αθηνών, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας. Έχει εργαστεί ως ειδικευόμενη παθολογίας για ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων Αχαίας και σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική της Αθήνας για δύο χρόνια.


Το 2013 μετακόμισε στο Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάστηκε ως ειδικευόμενη (core trainee) ψυχιατρικής. Στη διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε σε διάφορες υπο-ειδικότητες της Ψυχιατρικής συμπεριλαμβανομένων της Ψυχιατρικής Ενηλίκων (κοινότητα και νοσοκομειακή μονάδα), Ψυχογηριατρική, Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Διαταραχές Πρόσληψης τροφής. Το 2016, έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων μετά την επιτυχή οκλήρωση των γραπτών και προφορικών εξετέσεων. Στη συνέχεια εργάστηκε ως εξειδικευόμενη (higher trainee) Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων σε διάφορες ομάδες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας (κοινότητα, ενδονοσοκομειακές μονάδες, εντατική κατ’οίκον νοσηλεία). Το 2020 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της και εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων (Consultant Child & Adolescent Psychiatrist) στο Λίντς ως και σήμερα. Στη συωέχεια εργάστηκε ω


Η Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου είναι κλινική επόπτρια ειδικευομένων ψυχιατρικής βασικής ειδικότητας (Core Trainees). Στα πλαίσια των καθηκόντων της ως εξειδικευμένο μέλος της ομάδας υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του ανατολικού τομέα του Λίντς συμμετέχει σε διαγνωστικά πάνελ νευροαναπτυξιακών διαταραχών και είναι υπεύθυνη Ψυχίατρος στο ιατρείο Νοητικής Στέρησης (Learning Disabilities). Η Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου έχει μεγάλη εμπειρία στη χρήση διαγνωστικών εργαλείων για τις διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας: Autism Diagnostic Observation Scale – 2 (ADOS-2), Autism Diagnostic Interview – Revised (ADI-R) και QB test και είναι υπεύθυνη για τη συνδιοργάνωση προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο τμήμα Νευροαναπτυξιακών διαταραχών.  


Στα πλάισια του ερευνητικού της έργου, η Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου έχει εργαστεί ως μέλος της ερευνητικής ομάδας ‘Born in Bradford’ και μέρος του έργου της έχει δημοσιευτεί σε διακεκριμένο περιοδικό BMJ-Open. Σκοπός της έρευνας ήταν να προταθούν διαγνωστικοί μέθοδοι στα σχολεία που θα προωθήσουν την έγκαιρη διάγνωση διαταραχών αυτιστικού φάσματος και θα βελτιώνουν την πρόσβαση των μαθητών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ανεξαρτήτως του κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου τους. Επίσης, έχει διατελέσει συνδιοργανώτρια του προγράμματος του Πανεπιστημίου του Λίντς, που στοχεύει στην υποστήριξη των ειδικευομένων ψυχιατρικής βασικής ειδικότητας (Core Trainees) για τις υποχρεωτικές εξετάσεις του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων (Clinical Assessment of Skills and Competences - CASC).


Από το 2017, είναι τακτική επισκέπτρια ομιλήτρια στο αντικείμενο των ουσιοεξαρτήσεων παιδιών και εφήβων στο ΜΠΣ ‘Εξαρτησιολογία’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η Καλλιόπη Κωνσταντοπούλου έχει ολοκληρώσει πολλά audits, μελέτες ποιοτικής ανάπτυξης, έχει συμμετάσχει σε συνέδρεια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Balint groups κατα τη διάρκεια της ειδικότητας της και από τον Μάρτιο του 2022 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Balint.

Επικοινωνία

Σταδίου 51, TK 11559, Αθήνα

Email.: info@hellenicbalintsociety.gr

Hellenic Balint Society
ΑΦΜ: 996911527
ΔΟΥ: Ά Αθηνών

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR 19 0172 0320 0050 3209 3826 792
BIG: PIRBGRAA