Φράγκος Νικόλαος

Νικόλαος Φράγκος, MD, MSc

Σύμβουλος Ψυχίατρος

Μεταπτυχιακό στην Διασυνδετική Ψυχιατρική

Ομάδες Balint

Στοιχεία επικοινωνίας

Συντονιστής σε

Λιντς Μ. Βρετανίας, Αττική

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νικόλαος Φράγκος γεννήθηκε στην Αθηνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημιού Αθηνών με γενικό βαθμό ‘Λίαν Καλώς’. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υπηρεσίας υπαίθρου, εργάστηκε για 2 ετη σε ιδιωτική ψυχιατρικη κλινική και το 2011 ξεκίνησε την ειδίκευση του στην γενική ψυχιατρική ενηλίκων στο ΠΓΝ Νίκαιας-Πειραιά ‘Άγιος Παντελεήμων’.  Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχικό προγραμμα σπουδων (MSc) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιού Αθηνών στη Διασυνδετική Ψυχιατρική με γενικό βαθμό ‘Άριστα΄. Το 2015 εργάστηκε ως κλινικός υπότροφος (Clinical Fellow) στην ψυχιατρική μονάδα μητέρας-νεογνού του Ληντς (Ηνωμένο Βασίλειο) με εξειδίκευση στη ενδονοσοκομειακή φροντίδα ασθενών κατά την περιγενητική περιοδο . Το 2016, μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας, εργάστηκε ως ειδικός ψυχίατρος στον Ανατολικό Τομέα Κοινοτικής Ψυχιατρικής Ενηλίκων του Ληντς. Από το 2020 εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχίατρος (Consultant Psychiatrist) και είναι ο υπεύθυνος κλινικός  για την υπηρεσία εντατικής κατ’οίκον ψυχιατρικής φροντίδας ενηλίκων του Ανατολικού τομέα του Λήντς.


Είναι κλινικός επόπτης (Clinical Supervisor) και επόπτης εκπαίδευσης (Educational Supervisor) του 2ετους προγραμματος μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης (Foundation Programme) νέων ιατρών κατά την τοποθετηση τους στην Ψυχιατρική. Είναι κλινικός επόπτης ειδικευομένων ψυχιατρικής τόσο σε επίπεδο βασικής ειδικότητας (Core Trainees) όσο και εξειδίκευσης (Higher Trainees).     


Απο το 2017 είναι τακτικός επισκέπτης ομιλητής στο αντικείμενο των ουσιοεξαρτήσεων κατά την περιγενητική περίοδο στο ΜΠΣ ‘Εξαρτησιολογία’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Έχει  συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολυκεντρικές μελέτες κλινικής παρατήρησης  και στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται μελέτες πάνω στις ψυχιατρικες εκδηλώσεις σε ασθενεις με ν. Parkinson, στην παρακολούθηση της χορήγησης αντιψυχωτικών σκευασμάτων σε έγκυες ασθενείς με διπολική διαταραχή, και στην διαχείριση των συννοσηροτήτων σε ασθενείς με μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας.


Η συμμετοχή του σε επιστημονική εκδήλωση δια βίου μάθησης το 2019, αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική επάφη με την μέθοδο και τις ομάδες Balint. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης του στον συντονισμό ομάδων Balint, συμμετείχε ως συν-συντονιστής στις ομάδες τεταρτοετών φοιτητων Ιατρικης του Πανεπιστημίου του Ληντς μέχρι την έναρξη της πανδημίας. Από τον Μάρτιο του 2022 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Balint και επιδίωξη του είναι εμβάθυνση της γνώσης του στη Μέθοδο Balint και η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο συντονισμό ομάδων.

Επικοινωνία

Σταδίου 51, TK 11559, Αθήνα

Email.: info@hellenicbalintsociety.gr

Hellenic Balint Society
ΑΦΜ: 996911527
ΔΟΥ: Ά Αθηνών

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR 19 0172 0320 0050 3209 3826 792
BIG: PIRBGRAA