Σάιμπ Μάριο

Μάριο Σάιμπ, MD

Γενικός Ιατρός, ειδικευμένος στην Ψυχοσωματική Ιατρική

Ψυχοθεραπευτής

Ψυχοαναλυτής

Μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Balint (DBG)

Ομάδες Βalint

Στοιχεία επικοινωνίας

Email:
mario.scheib@hellenicbalintsociety.gr

Συντονιστής σε

Κρήτη, Γερμανία

Σύντομο βιογραφικό

Ο Mario Scheib γεννήθηκε το 1953 στην πόλη του Kelkheim, κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Σπούδασε Χημεία και Ιατρική στα πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης, Μάιντς και Γκιέσεν και έκανε την πρακτική του στην ψυχοσωματική ιατρική στο τμήμα του καθηγητή Eberhard Richter στην ίδια πόλη.

Στο πλαίσιο της ειδικότητας του στην Γενική Ιατρική, εργάστηκε στο τμήμα καρδιολογίας του νοσοκομείου Alemán στο Μπουένος Άιρες / Αργεντινή, καθώς και στο τμήμα Παθολογίας,  Ψυχιατρικής, και στο τμήμα πρώτων Βοηθειών στο Main-Taunus Frankfurt και στο κρατικό Νοσοκομείο του Lüneburg, ενώ εργάστηκε σαν γενικός Ιατρός στο νοσοκομείο Larco Herrera στη Λίμα / Περού.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου τον οποίο έλαβε το  από το Πανεπιστήμιο Goethe-University της Φρανκφούρτης Γερμανίας. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής, την οποία ολοκλήρωσε μετά απο μία μεγάλη έρευνα γύρω από την πρώιμη ιστορία της Ψυχανάλυσης στην Νότια Αμερική και η οποία βαθμολογήθηκε με magna cum laude ήταν: “ο Honorio Delgado και η πρώιμη ιστορία της ψυχανάλυσης στο Περού”.

Ειδικεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και την Ιατρική Υπνοθεραπεία στο Ινστιτούτο του καθηγητή Rechenberger στο Ντίσελντορφ.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντός του για άλλους πολιτισμούς και διαπολιτισμική ψυχολογία, οργάνωσε σεμινάρια πενταετούς διάρκειας σε συνεργασία με την Ceylonese Psychiatric Society για τη διαπολιτισμική ιατρική στη Σρι Λάνκα μέχρις ότου αυτό κατέστει αδύνατο λόγω του εμφύλιου πολέμου.

Το 1984 άνοιξε το ιατρείο του σαν γενικός Γιατρός και Ψυχοθεραπευτής στη Φρανκφούρτη.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε την Ιατρική Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και πρώτων βοηθειών στο Main-Taunus, μια περιοχή κοντά στη Φρανκφούρτη.

Ολοκλήρωσε την Ψυχαναλυτική εκπαίδευση το 1993 στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Ψυχοανάλυσης του Μονάχου.

Είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Balint και καταρτισμένος συντονιστής ομάδας Balint.

Το 1995 πήρε σαν ένας από τους πρώτους στην Γερμανία την ειδικότητα της “Ψυχοσωματικής Ιατρικής και την Ψυχοθεραπείας” στης Έσσης Γερμανίας, μετά την εισαγωγή αυτής της νέας ειδικότητας στην γερμανική ιατρική κοινότητα.

Την ίδια χρονιά πιστοποιήθηκε στην παροχή μαθημάτων γύρω από την Ψυχοσωματική σε γερμανούς ιατρούς, στη Γερμανία και την Ισπανία. Λόγω της μεγάλης ζήτησης αυτών των μαθητικών ενοτήτων, ίδρυσε ένα ινστιτούτο για την εκπαίδευση Ιατρών στην ψυχοσωματική ιατρική, την ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία του πόνου, την ύπνωση, την *autogenes training) αυτογενή εκπαίδευση, την παρηγορητική φροντίδα και πολλά άλλα.

Το 2001 ίδρυσε στην Ισπανία / Μαγιόρκα ένα κλινικό κέντρο ψυχοσωματικής ιατρικής και ψυχοθεραπείας όπου σε συνεργασία με μια πολυεπιστημονική ομάδα προσφέρουν μια εξατομικευμένη εντατική θεραπεία περιλαμβανομένης της βιοανάδρασης και του Διακρανιακή μαγνητική διέγερση (rTMS transkranielle Magnetstimulation), για ασθενείς με ψυχοσωματικές και αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και εθισμός.

Καθώς η ομάδα είναι πολύγλωσση και πολυπολιτισμική, αναλαμβάνουν ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Είναι αφιερωμένος στη διδασκαλία των ιατρών για τη σημασία της προσωπικής σχέσης με τους ασθενείς τους και πώς να φροντίζουν τη δυναμική της σχέσης γιατρού-ασθενούς σύμφωνα με τη μέθοδο Balint. Πρόκειται για ένα από τα βασικά καθήκοντα των ψυχοσωματικών μαθημάτων του, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες στην Γερμανία, Ισπανία και Ελλάδα.

Είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Balint, Γερμανικής Εταιρίας Ιατρική Ύπνωσης και Μεθόδων Χαλάρωσης.

Μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Βιοανάδρασης και Ψυχοσωματικής Ιατρικής και Μέλος του Διεθνούς Κολλεγίου Ψυχοσωματικής Ιατρικής.

“Σημαντικό είναι να μάθεις τον άνθρωπο που έχει μία ασθένεια παρά την ασθένεια που έχει ένας άνθρωπος.”


Ιπποκράτης

Επικοινωνία

ΙΕΑ, Μαιάνδου 23, ΤΚ 11528, Αθήνα

Τηλ.: 210 7211845
Κιν.: 6974450868 (κάθε Τετάρτη 6-8 μμ)
Email.: info@hellenicbalintsociety.gr

Hellenic Balint Society
ΑΦΜ: 996911527
ΔΟΥ: Ά Αθηνών

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR 19 0172 0320 0050 3209 3826 792
BIG: PIRBGRAA